CLUBUL NOSTRU

Intalnirile clubului Rotary Cismigiu: Marti, 19:30.
Locatia: Hotel Cismigiu, Bucuresti

In iarna anului 2014, o noua grupa de oameni frumosi si-au unit fortele si Clubul Rotary Cismigiu a luat nastere ca cel mai nou membru al familiei Rotary din Bucuresti. Prietenii si membrii acestui club sunt motivati de o idee nobila de a initia proiecte frumoase in folosul comunitatii, ca si tribut al motto-ului “Service above self”. Diversificatele domenii ale activitatilor fiecaruia ingaduie unui club tanar un dinamism cu un potential aparte, iar proiectele sunt pe masura principiilor si standardelor Rotary. Chartarea Clubului Rotary Bucuresti Cismigiu a fost deschisa de catre Dl. Petrica Diculescu – Guvernatorul Districtului 2241 – Romania si Republica Moldova, alaturi de oaspeti distinsi din Bucuresti, din Romania si din strainatate.

Suntem pregatiti sa mergem impreuna pe un nou drum al prieteniei si al momentelor frumoase care asteapta sa vina. Va rugam sa accesati meniurile de interes ale dumenavoastra pentru o imagine mai clara asupra activitatilor noastre. Acelor care se identifica cu noi ii invitam a ne contacta si a ni se alatura.

Echipa Rotary Bucuresti Cismigiu

SCURT ISTORIC “GRADINA CISMIGIU”

Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Este asezata in centrul orasului, are o suprafata de circa 16 hectare si este marginita de doua artere importante: bulevardul Regina Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. In partea sud-estica a gradinii este Colegiul National Gheorghe Lazar. Gradina Cismigiu este amenajata in genul parcurilor engleze si are mai multe intrari: doua prin bulevardul Regina Elisabeta, doua prin bulevardul Schitu Magureanu, una prin str. Stirbei Voda. Este clasata pe lista monumentelor istorice din Bucuresti.

In Gradina Cismigiului exista un loc special, La Cetate, unde se afla ruinele unei manastiri construite de logofatul Vacarescu in 1756, din incinta careia pornea un tunel secret care lega Palatul Cretulescu de malul plin de ascunzisuri al Dambovitei.